divendres, 7 de novembre del 2008

PROGRAMA DEL 4-11-08 (TRES SOLISTES)

AVUI TENIM TRES CONVIDATS ESPECIALS ... NINO BRAVO, ALBERTO CORTEZ I JOSEP GUARDIOLA ....
EL PRIMER DELS CONVIDATS….. NINO BRAVO…..PODRIEM EXPLICAR DELS SEUS EXITS, PERO PREFERIN SITUAR-NOS EN LA SEVA JOVENTUD….. COSES POT ESER INEDITES D’ELL, A LA VEGADA QUE LES SEVES MUSIQUES ENS ACOMPANAYARAN…….LUIS MANUEL FERRI LLOPIS NEIX UN TRES D'AGOST DE 1944 EN LA POBLACIO VALENCIANA D'AYELO DE MALFERIT. ELS SEUS PARES, LUIS MANUEL I CONSUELO, DECIDEIXEN QUE EL MILLOR PER A LA FAMILIA FERRI LLOPIS ES TRASLLADAR-SE A LA CAPITAL, JA QUE ALLI L'OCUPACIO COM INSPECTOR D'UNA EMPRESA D'ASSEGURANCES DEL PARE TINDRA MES FUTUR; AIXI, SENT EL PETIT LUIS MANUEL UN BEBE D'UN ANY ES MUDEN AL SEU NOU HABITATGE, SITUADA EN LA CALL VISITACION, EN EL BARRI DE SAGUNT.......(seguia un terç dels 90 minuts de programació comentant detalls de la seva curta vida)
IMPORTANT EN EL MÓN MUSICAL EL SEGON CONVIDAT..... ALBERTO CORTEZ
ALBERTO CORTEZ NEIX A RANCUL, PROVINCIA DE LA PAMPA, 11 DE MARÇ DE 1940), ES UN COMPOSITOR I CANTANT ARGENTI. ÉS UN DELS MES GRANS AUTORS CONTEMPORANIS, DONADA LA QUALITAT I LA QUANTITAT DE LES SEVES CREACIONS. , INTENS I D'UNA BELLESA POETICA EXCEPCIONAL.
GRAN AMIC DE FACUNDO CABRAL, AMB EL QUAL ES PRESENTA EN CERTES OCASIONS, CANTANT OBRES COM "NO SOY DE *AQUI NI SOY DE ALLA"… …I "QUANDO UN AMIGO SE VA".
MOLTES DE LES SEVES CANÇONS SON BASADES EN FETS I PERSONATGES REALS O SIMPLEMENT EN SENTIMENTS I ADVERSITATS AL LLARG DE LA SEVA VIDA. …. EL 1946 ALS SIS ANYS INGRESSA EN L'ESCOLA PRIMARIA Nº 31 DE RANCUL, ON APREN A LLEGIR I A ESCRIURE….. AL MATEIX TEMPS LA SEVA MARE HO INGRESSA EN LA DELEGACIO DE CONSERVATORI « ALBERTO WILLIAMS » DE RANCUL QUE REGENTABA LA SENYORETA ELENA ZAMALLOA......
I PER ECOMIADAR EL PROGRAMA, EL NOSTRE JOSEP GUARDIOLA ...
JOSE GUARDIOLA, VA NEIXER A BARCELONA EN 1930, ÉS UN CANTANT EN LLENGUA CASTELLANA I EN LLENGUA CATALANA,. DE JOVENET ELS SEUS PARES EL VAN INDUIR A ESTUDIAR VIOLI, AIXO EL VA INTRODUIR EN EL MÓN DE LA MUSICA EN GENERAL. AIXI MATEIX VA COMENÇAR A CANTAR EN L'ESGLESIA DE LA PARROQUIA DEL SEU BARRI. DOTAT D'UNA VEU DE MATISOS SUAUS, PROFUNDS I POTENTS AVIAT S'OBRIRIA CAMI EN L'UNIVERS MUSICAL....